0

Next Golf Academy veetis golfivaheaja Küprosel

Kui eelmisel aastal tuli koroonapiirangute tõttu kõikidest välislaagritest loobuda, siis sellel talvel olid noored juba teist korda murul. Jaanuari Hispaania laager oli rohkem kontrollvõistlustele suunatud ja osalejateks Eliit grupi noored. Nüüd oli seltskond Korineum’is oluliselt laiem – osales koguni rekordarv ehk kokku 30 golfisõpra. Vanused varieerusid seekord 6 aastasest kuni 60+ veterangolfariteni:) Ja kuigi vanusevahe oli ehmatavalt suur, siis tegevused olid planeeritud selliselt, et spordilaager oma nime vääriks.

Korineum on meie talvise murulaagri lemmikpaik, sest oleme seal käinud 2016. aastast igal võimalikul aastal. Nõudlik väljak, mis pakub iga päev uusi väljakutseid, mõnusalt kevad-suvine kliima, keerulised griinid ja ideaalsed harjutusalad – see on põhjus miks ikka sinna tagasi läheme! Ja seda kõike väga turvalises ja koduses kompleksis, kus kõik vajalik on 1-2 min kaugusel! Päevarutiinid pole aastatega muutunud ja hommikul alustatakse hiljemalt 7:00 ning punkt pannakse päevale peale päikeseloojangut ehk golfi kogu raha eest. Kuna sel korral oli kaasas ka rekordiliselt suur täiskasvanud golfarite seltskond, siis olid päevad jagatud juuniorite ja täiskasvanute gruppide vahel selliselt, et kord ühed trennis ja teised rajal ja siis jälle vastupidi. Ja enne õhtusööki, kus kamp taas kokku sai, oli väikese “õhtuootena” ÜKE – jooga, venituse või mõne muu saalitreeningu näol. Selline spordilaagri formaat oli nii mõnelegi täiskasvanule üllatuseks, sest senised golfireisid olid jäänud meelde rohkem läbi golfi mängimise. Siiski oli tagasiside positiivne ja sportlikku toonust sai tõstetud kuhjaga ning sinna kõrvale veel EGCC Head Pro Enrico Villo tehnikatreeninguid. Kohati jäi selline mulje nagu oleksime golfiklubi vallutanud, sest kus iganes harjutusaladel ringi vaatasid oli järjekordne grupp, kes siis kas chippas, puttas või kihutas palle range’le.

Mängimiseks on Korineumi väljak lihtsalt super, sest kuigi pikkust tagatiidelt veidi üle 6200m, siis midagi lihtsat see ei ole ja on tunne, et sellel väljakul raja par’i alistamine on keeruline vägitükk. Kõrguste vahe, kuristikud, kitsad lähestumised ja mega kiired ning kavalad griinid teevad sellest väga õpetliku väljaku! Ja kui sinna juurde veel panna tuult ja natukene karmimat ilmastikku, mida saime seekord võistluse teisel päeval, siis põruvad ka tugevamad. Igas laagris oleme korraldanud alati võistluse, et ka neid tingimusi arendada ning seekord mängiti see kolmes klassis. Eliit klassi noored mängisid 54 rada, millest esimesel võistluspäeval mängiti 2×18 rada, kella 7:30 stardiga ja lõppu jõuti napilt enne päikeseloojangut. Täiskasvanud võtsid mõõtu 36 rajalisel võistlusel ning alustajatele ja pisematele juunioritele oli plaanitud 18 rada, mis tõsi sai tänu teise võistluspäeva karmidele tingimustele lühendatud 9’le rajale. Erivõistlusena oli ka mega vastutuules 122m pikkusel Par 3 rajal lähim lipule võistlus, kus karmide tingimuste tõestuseks sai griinile pihta üldse 3 mängijat:)

Võistluse parimateks osutusid nooremate klassis Robert Uusküla ja Loore Filipjev, punktimängu klassis Rain Uusküla ja Toomas Tammemäe ning HCP löögimängu klassis Lill Kangust ja Marta Mets. Lisaks jagati tublimatele treenijatele ka eriauhindu ehk peale võistlust ja kindlasti ka peale koju naasmist olid kõikidel näod rõõmsad!


Tänud osalejatele toreda kambavaimu eest ja järgmiste laagriteni!

Teşekkür ederim Korineum:)
Next Golf Academy tiim